Skip to main content

PIGMENTERING

Behandlingsalternativ

IPL är fortfarande den snabbaste och bästa metoden för att reducera pigmenteringar om man för övrigt är ljus i huden och inte har melasma

MELINE är vår bästa metoden när din hud är mörk eller om du har melasma.

De flesta av oss gillar att sitta i solen - och det finns bevis för att solljus kan vara till nytta för oss.

Solljus är viktigt för vår leverans av D-vitamin, men solen orsakar också skador på huden. I huden finns det något som heter melanocyter, det är de som tillverkar melanin, som gör oss bruna. När en pigmentfläck uppstår har melanocyterna klumpat ihop sig och ger därför en mörk fläck på huden. De pigmenteringar som orsakats av solskador utträder med åldern efter hormonella förändringar i kroppen, exempelvis vid en graviditet. Denna typ av pigmenteringar kallas Melsamna och ger en mer större fläckighet på ex panna, överläpp eller kindben som i sin tur kan göra att hudtonen upplevs som ojämn.

När pratar om Post Inflammatorisk Hyperpigmentering (PIH) är det mörka märken efter exempelvis finnar eller sår.

Det finns flera olika metoder för att behandla pigmentförändringar och vissa som hypopigmenteringar går inte behandla. Vid konsultationen informerar vi vilken som är bäst lämpad för just dig.

Hur behandlar man pigmentförändringar?

Det finns flera olika metoder för att behandla dessa problem. Vilken metod som är bäst lämpad för just din hud, får du hjälp med att komma fram till vid den konsultation hos våra Auktoriserade & leg hudterapeuter/sjuksköterskor

Då kan vi se vi vilken typ av pigmentfläckar det rör sig om och informerar därefter om vilken behandlingsmetod som är bäst lämpad för just dig.

Flera behandlingar

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Viktigt är att följa upp behandlingen med konsekvent användande av solskydd. Samt att alltid komplettera med en bra och anpassad hudvårdsrutin hemma. När det gäller pigmentering finns det alltid en benägenhet att nya fläckar uppkommer om huden exponeras för stark sol.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan de kan tas bort för att säkerställa att förändringen är helt ofarlig.

Solskyddet är en mycket viktig del i ett motverka pigmenteringar och det är också viktigt att tänka på att använda solskydd året runt. Men det finns också kraftfulla ingredienser som kan förbättra pigmenteringar.

Besöksadress & telefon

Engelbrektsgatan 34C
411 37 GÖTEBORG

Tel. 031- 899 150
info@laserkliniken.nu