Skip to main content

PRP - Hår

PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma)

Även kallad Vampyr behandling - är en behandling som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt. PRP har i många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi och har de senaste åren börjat användas inom estetiska behandlingar. Laserkliniken använder PRP Regenlab

Hur fungerar PRP?

I blod finns trombocyter, i dessa trombocyter finns en mängd olika proteiner som fungerar som tillväxthormoner för kroppens celler och vävnader. När vi skär oss i huden så aktiveras blodplättar, så att immunsystemet börjar reparera skadan. Med PRP får du en högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfaktorer.

Hur går en behandling till?

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom centrifugering. Plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Denna plasma med blodplättarna injiceras i de områden man vill behandla.

Hur lång tid tar behandlingen?

45 - 60 minuter.

Antal behandlingar?

Vi rekommenderar 3-5 behandlingar med 8-12 v mellanrum, sedan räcker det att underhålla 1-2 ggr/år.

Hur snabbt och vilka resultat kan man förvänta sig av en PRP-behandling?

Först kommer man att se och känna en svullnad. Under de närmsta dagarna och veckorna frigör blodplättarna tillväxtfaktor och pre-stamceller som ökar kollagenproduktionen och hudens struktur och ton förbättras successivt. Full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.

Kan alla håravfall behandlas?

Om du känner att du börjar tappa mer hår än vanligt. Håret börjar bli tunnare. Det finns ingen garanti PRP fungerar för det är högst individuellt hur hårsäckarna svarar.

Vilka områden kan med förbehandlas?

Hårbotten, skägg och ögonbryn

Vilka biverkningar kan förväntas?

Minimal svullnad och rodnad i 12-24 timmar efter behandlingen. Mindre blåmärken kan förekomma efter nålen.

Varför ska jag välja PRP?

Lätt, Säkert & Naturligt, då patientens egna blodplasma används. Inga kemiska ämnen. Ingen risk för infektion, klumpar, asymmetri eller allergi.

Kostnad/behandling

Hårbotten 4 900:-

Besöksadress & telefon

Engelbrektsgatan 34C
411 37 GÖTEBORG

Tel. 031- 899 150
info@laserkliniken.nu