Skip to main content

Hårborttagning

 

Vi har över 20 års laser erfarenhet och all konsultation och behandling utförs av Leg. Spec.Sjuksköterska & Aukt. Cert. Hudterapeut. Generande hårväxt kan drabba alla. Oavsett om Ditt problem är stort eller litet har vi kapaciteten att erbjuda olika alternativ för Din generande hårväxt. Vårt mål är att på kortast tid och effektivaste metod lösa Dina problem så Du kan säga adjö till Din generande hårväxt.

Light Sheer Diodlaser är en av världens mest avancerade och vetenskapligt beprövade laser på marknaden, för hårborttagning. Vi använder Light Sheer Duet.

Vid laserbehandling passerar en ljusstråle laddad med energi genom huden. När ljuset når hårets pigment, överförs energin från laserstrålen till hårfollikeln. Ljusenergin bränner därigenom bort den omgivande hårsäcken och roten. Huden skyddas samtidigt mot brännskada under behandlingen genom automatisk kylning från lasermunstycket. Laserljuset söker sig till hårets pigment. Av den anledningen blir behandlingen mest effektiv på hud med mörka hår.

Konsultation

För att du ska få mer information om behandlingen rekommenderar vi alltid en kostnadsfri konsultation. Vid detta första besök berättar vi mer och ingående om behandlingen, ställer frågor om din hälsa och ev. medicinering, för att undvika behandling vid kontraindikationer. Det område du vill behandla undersöks samtidigt som vi gör en testbehandling på ett begränsat område. Utifrån de uppgifter vi härigenom får fram kan vi fastställa den mest effektiva behandlingen för din hudtyp. Denna första konsultationen hos Leg. Sjuksköterska / Aukt. Hudterapeut är kostnadsfri.

Till dem som har ljusa hår eller inte vill ha en permanent lösning erbjuder vi även epilering, vaxning alt. trådning.

Så här går behandlingen till

Viktigt att du har rakat området. Genom att raka i nivå med huden når laserljuset lättare ner till roten. För att säkerställa att ljuset inte skadar dina ögon under behandlingen får du bära skyddsglasögon. Laserbehandlingen upplevs som upprepade kortvariga stick i huden.

Före behandlingen

Laserljuset söker sig till mörkt pigment och av den anledningen bör du inte vara solbränd vid behandlingstillfället. Efter vaxning och plockning bör du vänta 4-6 veckor för att få bästa effekt av behandlingen. För dig som är gravid, vänta tills graviditet och amningsperiod är över.

Efter behandlingen

Omedelbart efter behandlingen kan en viss rodnad och svullnad förekomma. Detta avtar oftast inom i loppet av några timmar, varefter huden blir normal igen. Avvakta med att sola de närmaste 2 veckorna efter behandlingstillfället.

Krävs det fler behandlingar och hur ofta ska jag komma?

I de flesta fall krävs 5-8 behandlingar. Anledningen till detta är att håret i de vilande hårsäckarna saknar pigment och kan därför inte upphettas av laserljuset. Man ska låta det gå 2-3 månader mellan behandlingarna för att träffa stråna i sin växtfas så jämt som möjligt. Det går aldrig att garantera någon hårfrihet då det finns 1- 1,5 % som inte har någon effekt. Av denna anledningen erbjuder vi alltid testbehandlingar - helt kostnadsfritt.

Hår och hårväxt

11:e fosterveckan bildas alla hårfolliklar. Inga hårfolliklar tillkommer under resten av livet! Hårväxten påverkas av ålder, hormoner och arvsanlag. Hur mycket hår man har beror på hur många hårsäckar som är i aktiv fas och hur tätt de sitter. Hur långt håret blir beror på hur fort det växer och hur lång växtcykeln är. En hårfollikels liv kan delas in i tre faser som tillsammans bildar ett cykliskt förlopp som ständigt upprepar sig under individens livstid. Dessa förhållanden har betydelse för hur många behandlingar som är nödvändiga och för hur lång tid det ska vara mellan behandlingarna. Vissa hårsäckar kan också vila i många år och exempelvis aktiveras vid en hormonförändring.

Ex. på priser

Överläpp 900:-
Överläpp + haka 1 500:-
Armhålor 1 200:-
Bikini 1 500:-
Brasiliansk bikini 3 500:-
Hela ben + bikinilinje 4 900:-
Hela ben + brasiliansk bikini 6 900:-
Hel rygg 3 900:-

Besöksadress & telefon

Engelbrektsgatan 34C
411 37 GÖTEBORG

Tel. 031- 899 150
info@laserkliniken.nu